Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kinainfo.dk/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 478

Eksempler fra foredraget

I foredraget ser vi tilbage på tiden, hvor Kina var verdens førende nation, Riget i Midten, der opfandt krudtet, kompasset og støbejernet. Vi ser på befolkningen, et-barns politikken og minoriteterne i den stadig hastigt voksende Gigant.

Kina er verdens 2. største økonomi, og er på mange områder allerede verdens største marked: For biler, minkpelse, diamanter og mange andre ting. Men væksten, forbruget og forandringerne har sin pris. Ud af verdens 20 mest forurenede byer ligger 16 af dem i Kina. Presset på de unge kinesere for at præstere er enormt, og selvmordsraterne er høje. Forskellene mellem rig og fattig er ekstrem. Og kløften imellem det rige Østkina og det fattige Vestkina, skaber profester og utilfredshed i befolkningen. 

Kina er kontrastfyldt og fuld af dilemmaer med en styreform der er kommunistisk, men med en økonomi der er kapitalistisk. Det, og meget mere får du indsigt i i "Fra Mao til Money".
 

 

Convinced    Thingvalla Allé 24     2300 København S     Mads Holm Iversen     Tlf.: 42 42 44 00     E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.     Skype: convinced.dk